Menu :

Decoration

Lenovo

Labels

понеделник, септември 07, 2015

Как да експлоатираме хладилник Либхер, за да не се нуждаем от сервиз

Хладилниците Либхер са едни от най-издръжливите уреди, които можете да притежавате. Въпреки това много от собствениците им правят грешката да не се съобразят с указанията за употреба и в резултат на това техният уред се поврежда. За неправилната експлоатация на хладилниците сервизът на Либхер не носи отговорност и всяка неизправност ще трябва да отремонтирате за ваша сметка.

Указания за употреба

В тази статия ще ви дадем основните указания, с които трябва да се съобразите, за да избегнете повреда на хладилника си по ваша вина. Подобни указания ще намерите във всяко ръководство на закупения от вас модел. Съветваме ви да ги прегледате внимателно. Така вероятността да имате нужда отсервиз на хладилници Либхер се свежда до минимум.

1. Уреда се поставя до стената. Той трябва да е добре нагласен и стабилен. Регулирайте при нужда нивото с крачетата му.

2. Много внимавайте да не повредите тръбите на охлаждащото вещество при инсталиране на хладилника. Съблюдавайте за следното правило:

На 1 куб.м е необходимо най-малко 8г охлаждащо вещество R600a. Обърнете голямо внимание на кубатурата на помещението, в което ще поставите хладилника си.

3. Изберете подходящо място:

·         Уреда не трябва да бъде изложен на пряка слънчева светлина;

·         До него не трябва да има други домакински уреди, които излъчват топлина като микровълнова печка, фурна, както и радиатори;

·         Върху хладилника Либхер не трябва да се поставят нагревателни уреди – грилчета, тостери и прочие;
·         Не излагайте хладилника си на влага и пръски. Има опасност от пожар при голяма влага;

·         Изберете затворено и сухо място. Уредът не е предназначен за включване на открити пространства.

4. Необходимо е да осигурите добра циркулация на въздуха. При инсталация внимавайте да не покриете вентилационните отвори.

5. Включване на уреда:

·         Хладилникът трябва да се включи в контакт само чрез заземяване и той трябва да е оразмерен за минимум 10А;

·         Не включвайте други ел. уреди в един и същ разклонител с вашия хладилник Либхер;

·         След като развиете захранващия кабел, е необходимо да премахнете крепежните му елементи, за да не се предизвикват шумове от вибрации.

6. В хладилника съхранявайте само охладени храни. Никога не поставяйте горещи или топли. Първо ги оставете да изстинат добре.

7. Почиствайте го редовно и поне 1 път в годината е добре да се изключи от захранването и да се размрази нацяло.


Ако спазвате тези указания и всички други, които са специфични за вашия модел, то със сигурност ще се предпазите от повреди поради неправилна експлоатация и няма да ви се налага да се обаждате на сервиз нахладилници Либхер.

0 on: "Как да експлоатираме хладилник Либхер, за да не се нуждаем от сервиз"