Menu :

Decoration

Lenovo

Labels

петък, септември 15, 2017

5 нови характеристики на iOS 11, в които ще се влюбите

Apple обяви най-новата версия на своята мобилна операционна система в началото на юни. Тестовата бета версия на iOS 11 подлежи на задълбочена доработка от страна на разработчиците - ентусиасти, преди да получи пълно публично представяне, предвидено да се случи тази есен. Новата операционна система е пълна с ъпгрейди и нови функции. Тук ще представим пет много полезни трика, които ще можете да използвате след надстройването до iOS 11. Имайте предвид обаче, че някои дребни детайли могат да се променят до окончателното пускане на операционната система.

1. Писане с една ръка
На всички ни се е случвало да опитваме да жонглираме с телефона, държейки поничка (или друга вкусотия) в едната ръка, и опитвайки се да напишем съобщение или мейл с другата, което е почти невъзможно, тъй като палецът не може да обхване цялата клавиатура. Този проблем предстои да бъде решен с новата операционна система на Apple - iOS 11.

Това, което ще трябва да направите е просто да докоснете и задържите клавиша за емотикони на преработената QuickType клавиатура, да изберете с едно натискане (иконата изглежда като малка клавиатура със стрелка от едната страна) и да се насладите на писането с една ръка, докато клавишите се приближават до палеца ви. Можете да изберете да натискате клавиатурата от дясната или лявата страна на екрана, в зависимост от това, коя ръка използвате.

2. Превод със Siri
Гласовият асистент на Apple - Siri, ще получи доста солидно преобразяване в iOS 11, включително "нов, по-естествен глас". Siri също ще предложи нови трикове, особено що се касае до преводаческите умения. Ще можете да подавате на Сири гласови заявка като "Как да кажа къде е банята на испански?", при което програмата ще генерира превод, който можете да използвате, за да комуникирате, когато се налага.

Новите умения за превод на Сири ще бъдат особено полезни за пътуващите по света, възползвайки се от едно чудесно решение за преодоляване на езиковата бариера в различните точки на планетата. Гласовият асистент ще може да обработва заявки за превод от и на китайски, френски, испански, италиански и немски език.

3. Записване на екрана
Apple най-сетне ще позволи на хората да записват на екрана текущите си приложения с помощта на вградената функция Screen Recording. Чрез нея може да се създава видеозапис на всичко, текущо на екрана, по време на самото му изпълнение. Тази функция в бета версията на iOS 11 е налице в настройките на контролния панел, където можете да добавите "Screen Recording" към наличните опции. След това ще можете при отваряне на контролния панел да избирате иконата, наподобяваща кръг в кръг и да започнете да записвате.

Защо бихте поискали да записвате екрана си? Това е голям плюс за геймърите, които обичат да каталогизират своите постижения, но също така е удобно и за артисти, желаещи да проследят създаването на цифровата си работа, както и за всеки, който иска да направи туториал, описвайки процедурата стъпка по стъпка или просто да сподели нещо забавно от телефона.

4. Свържете любимите си приложения в iPad
Apple нарече iOS 11 "монументален скок за iPad". През 2015 г. компанията представи професионалната линия от iPad-и, предназначени за потребителите, нуждаещи се от по-мощно захранване, но операционната система се оказа малко по-напредничава за новите машини. Вече е налице голямо подобрение с въвеждането на iOS 11 на док в долната част на екрана. Функцията ще бъде добре позната на всеки собственик на настолен или преносим Mac компютър.

Прекарайте пръст отдолу нагоре, за да влезете в dock и ще видите списък с преки пътища към любимите си приложения. Можете да изберете кои приложения да се показват, но системата ще предлага и избор от приложения, включително тези, които сте използвали последно. Това ви позволява да се движите между приложенията с лекота, което е мечтата на мултитаскърите, сбъдната при iPad.

5. Намерете всичките си iPad файлове
Новата операционна система отбелязва дебюта на приложението Файлове. Вече няма да се налага да ровите из приложенията, за да намерите необходимите снимки, скрийншоти, електронни таблици и документи. Файловете ще ги събират заедно на удобно за потребителя място. Приложението ви позволява също да маркирате файлове, за по-прецизна организация. "Файлове" може да обедини файлове от други източници, включително популярни облачни услуги за съхранение като Dropbox и Box. За пореден път това води до така нужната Mac-подобна функционалност на Apple таблетите.

0 on: "5 нови характеристики на iOS 11, в които ще се влюбите"